اخبار برق
کارشناسان نیروگاه رامین با اجرای تعمیرات و اقدامات تخصصی در سیلندر فشار متوسط واحد ۳۱۵ مگاواتی شماره ۵ توانستند پس از ۸ سال، ضمن بهبود و افزایش ۱۵ مگاواتی تولید و کاهش مصرف داخلی، زمان راه اندازی مجدد و اتصال به شبکه سراسری برق کشور را از ۴۸ ساعت به ۴ ساعت کاهش دهند.
ناصر محمدی، مدیرعامل نیروگاه رامین با اعلام این خبر گفت: نیروگاه رامین اهواز با ۴ واحد ۳۰۵ مگاواتی و ۲ واحد ۳۱۵ مگاواتی و با مجموع ظرفیت ۱۸۵۰ مگاوات ساعت بزرگترین نیروگاه بخاری کشور است که تامین کننده حدود ۴۰ درصد برق استان خوزستان بوده و با توجه به شرایط اقلیمی و مصرف بالای این انرژی حیاتی بعنوان یکی از مهمترین مراکز صنعتی و زیرساختی جنوب غرب کشور محسوب میشود.
وی گفت: یکی از مهمترین چالشهای واحد ۳۱۵ مگاواتی شماره ۵ نیروگاه رامین کاهش دما و سرد شدن سریع سیلندر فشار متوسط توربین و اختلاف دمای آن پس از خروج واحد بود که این اشکال راه اندازی سریع توربین را با مشکلاتی همچون ایجاد ویبره و آسیب رساندن به روتورها، ژنراتور، پرهها و پوستهها مواجه میکرد و امکان راه اندازی سریع این واحد نیروگاهی را مختل مینمود.
مدیرعامل این نیروگاه گفت: با توجه به نیاز شبکه و لزوم پایداری واحد نیروگاهی بهمنظور تامین برق مورد نیاز مردم و صنایع اقدام به شناسایی عوامل فنی این چالش و رفع این اشکال نموده و با اقدامات اصلاحی مبتنی بر دانش فنی از سرد شدن سریع سیلندر فشار متوسط جلوگیری و زمان راه اندازی مجدد توربین بطور چشمگیری کاهش یافت.
در ادامه غلامرضا چرخاب ساز زاده، سرپرست معاونت مهندسی و برنامه ریزی به تشریح فنی این عملیات دقیق مهندسی پرداخت و مهمترین اقدامات انجام شده در این پروژه را بررسی و رفع اشکال انشعابات و سیستم فرمان کلیه چک والوها و استاپ والوها، نصب ترمومتر بر روی انشعابات توربین، بازدید از ولوهای دریناژ و انجام تستهای غیرمخرب بر روی پوسته سیلندر فشار متوسط عنوان نمود.
وی با اشاره به دستورالعملهای بهره برداری از این واحد ۳۱۵ مگاواتی گفت: مکانیزم اختلاف دمای نقاط ۱ و ۲ سیلندرهای فشار متوسط در زمان راه اندازی حداکثر ۵۰ درجه سانتیگراد بوده که پیش از اجرای این پروژه دمای سیلندر به سرعت کاهش مییافت بطوریکه در بازه زمانی یک ساعته شاهد کاهش ۲۹ درجهای دمای نقطه ۲ سیلندر بوده که این سرعت سردشدن، منجر به عدم امکان راه اندازی مجدد و سریع بهصورت داغ میشد. ایشان درادامه اظهار داشت: پس از اجرای عملیات اصلاحی و رفع اشکالات فنی، سرعت سرد شدن سیلندر توربین به ۱۹ درجه سانتیگراد در ساعت کاهش یافت و بطور ساده با کاهش سرعت سرد شدن این تجهیز، امکان راه اندازی سریع و مجدد این واحد نیروگاهی بیش از پیش فراهم شد.
چرخاب ساز زاده همچنین در خصوص تشریح این اقدام علمی هوشمندانه گفت: این اشکال فنی در دوتعمیرات اساسی سالیان گذشته که برروی این واحد انجام پذیرفت با سعی وبررسی فراوان توسط سوپروایزر کشور سازنده کشف ورفع نشده بود که خوشبختانه با عزم جهادگونه کارگروهی متشکل از تیم متخصصین مهندسی، بهره برداری وتعمیرات با مطالعه وبررسی دقیق در کمترین زمان کشف عیب و سپس مرتفع شد.
سرپرست معاونت مهندسی و برنامه ریزی همچنین با اشاره به شرایط اقلیمی و مصرف بالای این انرژی حیاتی در استان خوزستان بویژه در فصل تابستان و پیک مصرف برق، لزوم پایداری مستمر واحدهای نیروگاه رامین و نیاز مردم، مراکز درمانی و صنایع به این انرژی حیاتی را مهمترین دغدغه مدیران نیروگاه و صنعت برق دانست و افزود: با کنترل حرارت و کاهش سرعت سرد شدن این سیلندر توانستیم ضمن کاهش مدت زمان راه اندازی مجدد این واحد نیروگاهی و اتصال به شبکه سراسری برق کشور از ۴۸ ساعت به ۴ ساعت، شاهد بهبود کارکرد و نزدیک شدن به ظرفیت نامی این واحد نیروگاهی از ۲۸۵ مگاوات به حدود ۳۰۰ مگاوات، کاهش محسوس مصرف داخلی این انرژی در تجهیزات نیروگاهی همچون فیدپمپ ها و همچنین کاهش استهلاک و هزینههای جانبی سایر فرآیندها و تجهیزات باشیم.
شایان ذکر است واحد ۳۱۵ مگاواتی نیروگاه رامین در سال ۱۳۷۷ به بهره برداری رسید و این اقدام تخصصی و بهبود فرآیند تولید آن پس از ۲۰ سال کارکرد مداوم میتواند نوید بخش فصل نوینی از اعتماد و تکیه بر دانش و تجربه کارکنان این نیروگاه ۱۸۵۰ مگاواتی باشد.