اخبار برق
آرش آقاییفر دبیر پنجمین کنفرانس ترانسفورماتور با بیان این که هم اکنون بیش از ۷۰۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور در بخش توزیع، افزون بر ۴۶۰۰ ترانسفورماتور در بخش انتقال و فوق توزیع و بالغ بر ۵۰۰ ترانسفورماتور اصلی نیروگاهی در شبکه برق کشور در حال بهره برداری است، تصریح کرد: بهره برداری از ناوگان گسترده ترانسفورماتوری ایران نیازمند برنامه ریزی دقیقی و بهره گیری از دانش و تجربیات جهانی است.
آقاییفر با اشاره به این که به لحاظ تعداد و گستردگی، ناوگان ترانسفورماتوری ایران با آلمان برابری می کند، یاداور شد: اکنون یکی از چالشهای مهم صنعت برق کشور مسئله فرسودگی بیش از یک سوم ترانسفورماتورها و کاهش قابلیت اطمینان شبکه است و این معضلی است که ۲۰ سال پیش کشورهای اروپائی با آن روبرو شدند.
دبیر پنجمین کنفرانس ترانسفورماتور با بیان این که نیازمند استفاده از تجربیات دنیا برای رفع این چالش ها هستیم، اضافه کرد: در صورت بهره گیری از تجربیات جهانی و تکیه بر قابلیتهای داخلی، می توان هزینه های کشور را در این خصوص کاهش و قابلیت اطمینان شبکه برقرسانی را افزایش داد.
آقائیفر صنعت ترانسفورماتورسازی ایران را توانمند دانست و گفت: به اذعان بسیاری از کارشناسان، ایران اکنون در جمع ۱۰ ترانسفورماتور ساز برتر دنیا قرار دارد و محصولات ساخت ایران قابل رقابت با محصولات کشورهای پیشرفته است.
وی با اشاره به این که امسال پنجاه و دومین سال ورود ایران به عرصه ساخت ترانسفورماتور را جشن می گیریم، خاطرنشان کرد: ایران ترانسفو به عنوان شرکت مادر صنعت ترانسفورماتورسازی کشور محسوب می شود که اکنون در کنار آن شرکتهای توانمند دیگری نیز رشد کرده و انواع ترانس ها را تولید و روانه بازار میکنند.
برپایه این گزارش، پنجمین دوره کنفرانس بین المللی ترانسفورماتور امسال از ۹ الی ۱۰ بهمن ماه جاری در مجموعه فرهنگی ریاست جمهوری برگزارخواهد شد.
دراین کنفرانس که مهمترین اتفاق سالانه کشور در صنعت ترانسفورماتور به شمار می رود و در جهت انتقال تجربیات و کسب دانش روز برگزار می شود، مهندس سید زمان حسینی معاون انتقال توانیر در خصوص آخرین وضعیت ناوگان ترانسفورماتوری صنعت برق به ویژه در بخش انتقال و فوق توزیع سخن خواهد گفت.