مشروح مقالــه
۱-انتشار CO2 بخش انرژی جهان پس از دو سال افزایش، در سال ۲۰۱۹ در حدود ۳۳ میلیارد تن ثابت مانده است.
۲-ثابت ماندن انتشار، عمدتا ناشی از کاهش انتشار در بخش انرژی اقتصادهای پیشرفته است که افزایش انتشار در مناطق دیگر جهان را جبران کردهاست.
۳-در سال ۲۰۱۹ انتشار CO2 بخش انرژی اقتصادهای پیشرفته با وجود رشد اقتصادی متوسط ۱.۷ درصدی، حدود ۳۷۰ میلیون تن ( ۳.۲٪) کاهش یافته که ۸۵٪ از آن مربوط به بخش برق است. کاهش انتشار بخش برق این کشورها، حاصل سه عامل افزایش ظرفیت برق تجدیدپذیر (عمدتا بادی و خورشیدی)، تغییر سوخت از زغال سنگ به گاز طبیعی و افزایش تولید برق در نیروگاه های هسته ای بودهاست.
۴-هوای معتدل تر سال ۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۸ (در بیشتر کشورهای توسعهیافته)، نیز در کاهش انتشار بخش برق موثر بودهاست.
۵-اتحادیه اروپا، آمریکا و ژاپن بیشترین سهم را در کاهش انتشار CO2 بخش انرژی جهان در سال ۲۰۱۹ داشتهاند .
۶-شدت کربن بخش برق اقتصادهای پیشرفته در سال ۲۰۱۹ حدود ۶.۵٪ کاهش یافته که ۳ برابر نرخ متوسط کاهش در طول دهه گذشته بودهاست. در حال حاضر شدت کربن برق این کشورها بهحدود ۳۴۰ گرم بهازای کیلووات ساعت رسیدهاست. میزان انتشار CO2 بخش برق اقتصادهای پیشرفته در سال ۲۰۱۹ با انتشار بخش برق این کشورها در اواخر دهه ۱۹۸۰ برابری میکند در حالیکه در آن موقع، تولید برق یک سوم کمتر از تولید برق سال ۲۰۱۹ بودهاست .
منبع گزارش ترجمه شده: IEA
مترجم و نویسنده: فاطمه فولادی
کارشناس فنی شرکت مهندسی آسیا وات ،تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حوزههای تخصصی و کاری: بهینهسازی انرژی سیستمهای تولید همزمان، مدلسازی و تحلیل سیستمهای انرژی، مدیریت کربن در صنایع و نیروگاهها، انرژیهای نو از قبیل انرژی بیومس و انرژی خورشیدی، تولید ماده و انرژی از بیومس، بهینهسازی جریان اگزرژی در سیستمهای انرژی
کارشناس فنی شرکت مهندسی آسیا وات، کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حوزههای تخصصی و کاری: بهینهسازی انرژی سیستمهای تولید همزمان، مدلسازی و تحلیل سیستمهای انرژی، مدیریت کربن در صنایع و نیروگاهها، انرژیهای نو از قبیل انرژی بیومس و انرژی خورشیدی، تولید ماده و انرژی از بیومس، بهینهسازی جریان اگزرژی در سیستمهای انرژی