وزارت بازرگانی ایالات متحده به طور موقت بخشی از ممنوعیت های اعمال شده علیه ZTE را لغو کرده است.
به گزارش بلومبرگ در هفته گذشته بود که اعلام شد کمپانی چینی ZTE به دنبال توافق حاصل شده با دولت ایالات متحده، جریمه تعیین شده را پرداخته است. تحریم این تولید کننده گوشیهای هوشمند و تجهیزات مخابراتی از آنجایی آغاز شد که کمپانی به دور زدن تحریم های ایالات متحده علیه ایران و کره شمالی متهم شد.
ZTE از ماه آوریل، تحت ممنوعیت صادر شده توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده از دریافت هر گونه فناوری از شرکت های آمریکایی برای مدت ۷ سال منع شده بود.
در پی توافقی که در اواسط خرداد ماه حاصل شد این کمپانی قبول کرد یک میلیارد دلار جریمه را به ایالات متحده پرداخت کند و مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار را به عنوان تضمین بپردازد تا ممنوعیت های فلج کننده ای که کسب و کار آن را مختل کرده بود، پایان یابد.
بخشی از ممنوعیت های اعمال شده بر ZTE از ۲ جولای (۱۱ تیر ماه) برداشته شده. البته این لغو تحریم ZTE تنها تا روز اول آگوست (۱۰ مرداد) ادامه خواهد داشت. هنوز مشخص نیست که چه زمانی رفع تحریم ها دائمی خواهد شد، ولی منبعی نزدیک به ZTE اعلام کرده که انتظار می رود کمپانی چینی تا موعد مشخص شده در یک ماه آتی خود را با درخواست های ایالات متحده تطبیق دهد.
به دنبال این خبر ارزش سهام ZTE در شنزن به حداکثر مجاز افزایش در یک روز، یعنی ۱۰ درصد افزایش یافته، میزانی که در یک سال گذشته بی سابقه بوده. همچنین سهام شرکت در هنگ کنگ نیز افزایشی ۷.۶ درصدی را تجربه کرده است.
تصمیمات اخیر ایالات متحده به دومین شرکت بزرگ تجهیزات مخابراتی چین اجازه می دهد به پشتیبانی از شبکه ها یا تجهیزات فعلی که قراردادهای مرتبط با آنها قبل از ۱۵ آوریل است (۲۶ فروردین ۹۷ و در زمان اعمال ممنوعیت فروش تجهیزات به ZTE از سوی شرکت های آمریکایی) ادامه دهد.
پیش از این تحریم های اعمال شده بر کمپانی مورد بحث موجب شده بود از دریافت محصولات شرکت های آمریکایی از جمله کوالکام و گوگل منع شود. با این حال به نظر می رسد ZTE همچنان اجازه عرضه محصولات خود را نداشته باشد.
در ماه های اخیر دونالد ترامپ تلاش های متعددی کرده بود که تحریم های اعمال شده بر ZTE را از میان بردارد و این در حالی بود که بسیاری از نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه نگرانی های امنیتی خود در مورد کمپانی های چینی ZTE و هواوی را ابراز کرده بودند.
منبع خبر : خبرگزاری بلومبرگ (Bloomberg)