زمان انتشار خبــر : دی ۲۰, ۱۴۰۰
زمان انتشار خبــر : ۳ سال قبل
مشروح خبر
نشست کمیته راهبری این پروژه با حضور آقای علی وطنی مجری ملی پروژه، گل بهار نماتووا معاون نماینده برنامه عمران ملل متحد در ایران، تیم اجرایی پروژه و نمایندگان سازمانهای مرتبط در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
در ابتدای نشست، آقای وطنی ضمن تشکر از اعضای کمیته راهبری اشاره کرد که در این پروژه بخش عظیمی از این حرکت بر دوش شرکت های مجری بود و آنها توانستند کارهای بزرگی را انجام دهند. ایشان خاطر نشان کرد که پروژه بهینه سازی در بسیاری از بخشها بیش از تعهد خود که در برنامه ارائه داده بود عمل کرد.
سپس خانم نماتووا به چالش های موجود در داخل کشور و خارج از آن برای اجرای پروژه های بهینهسازی انرژی اشاره کرد و اضافه کرد که این پروژه توانست در طی این چند سال شاخص های خود را پشت سر گذاشته و عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. ایشان همچنین بر اهمیت پایداری نتایج و دستاوردها و تکرار پذیری این فعالیت ها تاکید کرد. خانم نماتووا در انتهای سخنان خود بر لزوم استفاده از درس آموخته ها جهت طراحی و اجرای پروژه های آینده درکشور اشاره کرد.
در ادامه خانم نسیم شکاری، مدیر ملی پروژه گزارشی از پیشرفت پروژه در سال های کاری گذشته ارائه داد و دستاوردهای پروژه را در سه مولفه آن توضیح داد. وی ایجاد سامانه پایش اطلاعات انرژی (EMIS) و ساخت ۱۷۶ واحد مسکونی کم انرژی در شهر جدید اندیشه با رتبه بندی EC+ را از بزرگترین دستادوردهای پروژه برشمرد چرا که این فعالیت ها در سطح کشور بی سابقه بوده و برای اولین بار توسط این پروژه انجام شده اند. وی همچنین به اهمیت اجرای مناسب و فراگیر مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در راستای بهبود کارایی انرژی ساختمان اشاره کرد. در ادامه دستاوردهای کمی پروژه و میزان صرفه جویی انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای حاصل از اقدامات این پروژه ارایه شد.
آقای مهدی شکوری، معاون مدیر ملی پروژه نیز در خصوص مولفه دوم پروژه یا همان اجرای پروژه های پایلوت کارایی انرژی در ساختمان و نتایج به دست آمده از آن توضیحاتی را ارائه داد و گفت علیرغم تعهد پروژه بر اجرای راهکارها در ۴۰۰ ساختمان، این پروژه پا فراتر نهاده و بیش از ۵۴۰ ساختمان اداری و مسکونی را در برگرفت.
در پایان نشست و پس از صحبت های نمایندگان شرکت ها و سازمان های همکار، آقای وطنی از شرکت کنندگان در جلسه تشکر کرده و خواستار ادامه دار بودن چنین جلساتی بین سازمان ها، شرکت های خدمات انرژی و وزارتخانه ها برای تعامل و همکاری بیشتر در حوزه بهینهسازی انرژی شد. وی از تیم پروژه درخواست کرد تا گزارش تفصیلی نتیجه پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان را در صورت درخواست در اختیار سازمانها با هماهنگی قبلی قرار دهند و در پایان ابراز امیدواری کرد که در آینده، این پروژه به کل ساختمان های کشور تعمیم داده شود.
جلسه کمیته راهبردی هر شش ماه یکبار برای بررسی برنامههای کلی پروژه برگزار میشد. در این جلسه آخر نمایندگانی از وزارت امور خارجه، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی، سازمان ملی استاندارد، شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی (ساتبا)، شهرداری تهران، سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، شرکت ملی گاز ایران، شرکت توانیر، شرکت توزیع برق تهران بزرگ و انجمن شرکتهای خدمات انرژی ایران به صورت آنلاین یا حضوری شرکت کردند.
شرکت مهندسی آسیاوات به عنوان یکی از باسابقه ترین شرکت های ایرانی در حوزه مدیریت بهینه سازی انرژی در کشور در راستای ارتقای فرهنگ مدیریت بهینه سازی و اطلاع رسانی جدیدترین اخبار این حوزه اقدام به راه اندازی واحد خبر نموده است. کلیه اخبار منتشر شده از خبرگزاری های معتبر جمهوری اسلامی ایران تامین می گردد.