اخبار نفت
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در راستای سیاستهای کلان بخش بالادستی صنعت نفت، مدل جدید قردادهای نفتی را برای توسعه ۲۸ مخزن از میادین تحت راهبری خود اجرایی کرد و در مرحله اول، قرارداد توسعه ۶ مخزن با برندگان مناقصات با حضور وزیر نفت، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، استاندار خوزستان و دو تن از اعضای کمیسون انرژی مجلس شورای اسلامی امضا شد.
به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بیژن زنگنه، وزیر نفت ضمن ابراز خرسندی از ورود این طرح به فاز اجرایی و تقدیر از زحمات یکساله دست اندرکاران این طرح گفت: هدف اصلی این طرح در کنار افزایش توان تولید نفت کشور، ایجاد کار برای ایرانی ها در بخش های پیمانکاری و ساخت است که از اهم اهداف ما از آغاز دولت دوازدهم بود.
وی به جذب سرمایه ی داخلی این طرح اشاره کرد و افزود: خوشبختانه همه ی بودجه ی ۶.۲ میلیارد دلاری این طرح از بازار سرمایه کشور جذب شده است به طوری که ۸۰ درصد آن از طریق SPV و ۲۰ درصد توسط پیمانکار طرح تامین خواهد شد. در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی در قبال مردم ۴ درصد این هزینه یعنی مبلغی که ارزش ریالی آن حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان خواهد بود، در خلال اجرای طرح در محل اجرای طرح ها در استانهای مربوطه صرف خواهد شد.
مهندس زنگنه یادآور شد: دو طرح کلان دیگر یعنی نوسازی تاسیسات نفتی با محوریت مناطق نفتخیز جنوب و مطالعات مخازن نفتی نیز از اولویت های ما در راستای تولید نفت خام است که بزودی اجرایی خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز ضمن تقدیر از کارشناسان این طرح و کلیه کسانی که در پیشبرد آن همکاری و مساعدت داشته اند، گفت: اجرای این طرح می تواند علاوه بر افزایش توان تولید شرکت، باعث نشاط بیش از پیش بازار کار در سه استان بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و بویژه استان خوزستان شود و همه تلاش می کنیم تا هرچه سریعتر به این هدف دست یابیم.
احمد محمدی افزود: ارزش تقریبی این شش قرارداد ۴۴۰۰ میلیارد تومان است که با امضای آنها اجرای طرح توسعه مخزنهای منصوری آسماری و رامشیر به شرکت اویک و مخازن گچساران خامی، لالی آسماری، کبود و نرگسی به ترتیب به شرکتهای ملی حفاری ایران، پتروگوهر فرا ساحل کیش، حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس و حفاری دانا واگذار شدند
وی با اشاره به اینکه در بخش اجرایی این شش بسته ، ۴۵ حلقه چاه حفاری، ۱۷ حلقه چاه تعمیر و ۷ پروژه سطح الارضی عملیاتی می شود، یادآور شد: افزایش توان تولید از مخازن مذکور به میزان ۳۹ هزار بشکه در روز و نگهداشت تولید به میزان ۱۸ هزار بشکه در روز محقق خواهد شد
گفتنی است در این مراسم شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ۳ قرارداد و شرکت نفت فلات قاره نیز ۱ قرارداد را در چهارچوب طرح نگهداشت و افزایش تولید با شرکت های مپنا، گلوبال پتروتک کیش، ملی حفاری ایران و پترو ایران امضا کردند.