اخبار دانش و فناوری
کاوشگر پارکر رهسپار خورشید شد. این کاوشگر خورشیدی که از پایگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب شد، سریعترین وسیله متحرکی است که بشر تا به حال ساخته است.
یک ساعت پس از پرتاب ناسا خبر داد که کاوشگر با موفقیت از موشک «دلتای سنگین ۴» جدا و وارد فضا شده است.
پرتاب این موشک دیروز به دلیل علامت هشدار، درست پیش از پرتاب متوقف شد چرا که فقط ۶۵ دقیقه شرایط جوی برای پرتاب مناسب بود و این فرصت از دست رفت.
این اولین کاوشگری است که به نام یک فرد زنده نامگذاری شده است؛ یوجین پارکر اخترفیزیکدان آمریکایی که پدیده بادهای خورشیدی را در سال ۱۹۵۸ توضیح داد و اکنون ٩١ سال دارد. او از نزدیک شاهد پرتاب موشکی بود که کاوشگر همنامش را به فضا میبرد و این طور واکنش نشان داد: «وای، داریم میرویم، در چند سال آینده چیزهایی یاد میگیریم.» استاد دانشگاه شیکاگو گفت پیش از پرتاب از هیجان ناخنهایش را میجویده است.
هدف این کاوشگر رسیدن به جو خارجی خورشید یا همان تاج خورشید است. شش هفته دیگر کاوشگر پارکر از کنار ناهید با سرعت زیاد خواهد گذشت و شش هفته بعد از آن برای اولین بار خورشید را «ملاقات» میکند.
در هفت سال آینده پارکر ٢۴ بار خورشید را دور میزند تا هر چه بیشتر تاج این ستاره را بررسی و اطلاعات جمعآوری کند.
به نظر میرسد بیشتر تاثیرات خورشید بر زمین از تاج آن نشات میگیرد.
پارکر به فاصله ۶.۶۱ میلیون کیلومتری سطح خورشید خواهد رسید و به گفته دکتر نیکی فاکس استاد آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز، این فاصله ممکن است نزدیک به نظر نرسد اما اگر فرض کنیم فاصله زمین تا خورشید یک متر باشد، این کاوشگر به چهار سانتیمتری خورشید میرسد.
فاکس گفت: این سریعترین وسیلهای است که تا به حال بشر ساخته است. پارکر خورشید را با سرعت ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت دور خواهد زد، این یعنی نیویورک تا توکیو در کمتر از یک دقیقه.
منبع خبر : ابرشرکت رسانهای بریتانیا (بیبیسی – BBC)