اخبار انرژیهای تجدیدپذیر
هلند با وجود درآمد هنگفت از استخراج گاز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میادین گازی خود را ببندد و انرژیهای تجدیدپذیر را جایگزین آن سازد. برای موفقیت این طرح شهروندان هم باید بخشی از هزینهها را متقبل شوند.
هلند که به دلیل حفاریهای وسیع برای استخراج گاز همواره با لرزههای زمین روبروست قصد دارد کشور را از گاز بینیاز سازد.
هلند بزرگترین تولیدکننده گاز در سراسر اروپاست و با تولید گاز در ۵۰ سال گذشته درآمدی حدود ۳۰۰ میلیارد یورو نصیبش شده است. با این همه این کشور در نظر دارد که تا سال ۲۰۳۰ میادین نفتی خود را ببندد. به علاوه، تا سال ۲۰۵۰ هیچ خانهای دیگر نباید با گاز گرم شود.
در حال حاضر ۹۵درصد از خانههای هلند به شبکه گاز وصلاند. بنابراین، برنامه یادشده باید مرحله به مرحله انجام شود. اولین مرحله در اول ژوئیه انجام شد. در این تاریخ مقرر شد تنها به خانههایی مجوز ساخت داده شود که سوخت مصرفیشان گاز نباشد.
کاسپر تیخچلار از مرکز تحقیقات انرژی «ایسیان» هلند میگوید، جایگزینهای اصلی برای گاز هلند دو سیستم پمپهای حرارتی و تأمین انرژی از راه دور هستند. او میگوید: «پمپهای حرارتی در سامانههای گرمایشی بسیار کارآمد هستند و از هوا و زمین انرژی را دریافت میکنند. به این ترتیب در انرژی صرفهجویی میشود.»
سیستم تأمین انرژی از راه دور نیز به گفته او، در تمامی مناطق صنعتی خوب عمل میکند.
تیخچلار میگوید: «در هلند در مناطقی که بنادر بزرگ قرار دارند مانند اطراف روتردام و آمستردام وضع خوب است. اما در شرق که از صنعت چندان خبری نیست اوضاع دشوار است.»
به علاوه، در زمینه سیستمهای گرمایشی متکی بر گرمای زمین تحقیقات رو به افزایش است. اما این روش در حال حاضر خطراتی در بر دارد.
مصرف کمتر، پاداش تغییر حاملهای انرژی
برای تغییر حاملهای انرژی در منازل هلند مالکان ساختمانها هم باید قسمتی از هزینه تغییر حامل انرژی را متقبل شوند. تغییر از گاز به انرژی تجدیدپذیر برای هلندیها بین ۸ تا ۱۵هزار یورو خرج برمیدارد.
کاسپر تیخچلار از مرکز تحقیقات انرژی ECN شرح میدهد: «مالکان ساختمانها پولی بابت هزینههای اضافی دریافت نمیکنند، در عوض از صرفهجویی در مصرف انرژی برخوردار خواهند شد. طرحهایی برای تغییر مالیاتها در دست است. بناست که مالیات گاز زیاد و مالیات برق کم شود. در آخر کار [با احتساب هزینههای تغییر حامل انرژی] پولی که بابت این انرژی در کل پرداخت شده همان میشود که برای گاز پرداخت میشد، حتی شاید کمتر.»
در حال حاضر بزرگترین چالش قابل پرداخت کردن این تغییر برای همه است. حدود ۵۰درصد از هلندیها طبق نظرسنجیها از طرح کنار گذاشتن گاز حمایت میکنند. برخی نیز نگران پرداخت هزینههای اولیه ناشی از این تغییرند.
مشکل بعدی تأمین گاز در دوره گذار است و هلند باید در این دوره گاز را از کشورهایی مانند روسیه تأمین کند. اما مسئله اینجاست که گاز روسیه با گاز هلند تفاوت دارد و دستگاههایی که برای گاز هلند تنظیم شدهاند برای پذیرش گاز روسیه باید تغییراتی را متحمل شوند که آن هم هزینهبر خواهد بود. با این همه هلند مصمم است برنامه خود را تا آخر پیش برده و دست از گاز بکشد.
منبع خبر : خبرگزاری دویچه وله (Deutsche Welle)