اجرا و تحقق راهکارهای مدیریت و بهینهسازی مصرف انرژی در صنایع، خود مستلزم وجود انگیزه و محرکها، شامل قوانین و استانداردهای بینالمللی و ملی، تجارب و الزامات درونسازمانی است که مدیران ارشد سازمانها را به تفکر در حوزه استقرار سیستم مدیریت انرژی و سرمایهگذاری در این بخش وامیدارد. از جمله مهمترین اسناد بالادستی کشور در حوزه سیستم مدیریت انرژی، قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب اسفندماه ۱۳۸۹ است و اهم مواد قانونی مرتبط در آن با موضوع سیستم مدیریت انرژی در زیر ارائه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت شرکت مراجعه فرمایید.
ماده ۲۱ – کلیه دستگاههای اجرایی و عمومی موظفند به انجام ممیزی انرژی به منظور اجرا و کنترل سامانه مدیریت انرژی در ساختمانهای مربوطه و آموزش کارکنان خود اقدام نمایند.
ماده ۲۴ – کلیه مصرفکنندگان انرژی با مصرف سالانه سوخت بیش از ۵ میلیون مترمکعب گاز و یا سوخت مایع معادل آن و تقاضای دیماند بیش از ۱ مگاوات موظفند با ایجاد واحد مدیریت انرژی از طریق صرفهجویی یا استفاده از امکانات بخش خصوصی و یا بدون گسترش تشکیلات دولتی، نسبت به انجام ممیزی انرژی و بهینهسازی مصرف انرژی و اجرای راهکارهای لازم به منظور دستیابی به معیارهای موضوع ماده ۱۱ این قانون، اقدام نمایند.
ماده ۵۴ – کلیه واحدهای نیروگاهی، پالایشگاهی و پتروشیمی در چارچوب بودجه سالانه موظفند نسبت به استقرار واحدهای مدیریت انرژی و انجام ممیزی انرژی اقدام و کلیه اقدامات بدون هزینه، کم هزینه و پرهزینه را به ترتیب اولویت زمان بازگشت سرمایه اجرا کنند. وزارتخانههای نفت و نیرو حسب مورد موظفند بر حسن اجرای این ماده نظارت کنند و نتایج حاصله را به هیأت وزیران مجلس شورای اسلامی گزارش نمایند.