اخبار سیاست انرژی
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در خصوص مسائل مطرح درباره سند کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و با اشاره به برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تضییع حقوق ایران در این سند، گفت: برخی از افراد علاقمندند برای مطرح شدن به شایعات دامن بزنند، وزارت امور خارجه نیز تاکید کردند که در دستور جلسات بعدی و ادامه مذاکرات به تعیین حدود و سهم حقوقی کشورها از دریای خزر پرداخته میشود.
تعیین خط مبدأ و حدود بستر و زیرسترها در ادامه مذاکرات با همسایگان ساحلی
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کلیاتی که بعد از ۲۲ سال مذاکره به نتیجه رسیدند در کنوانسیون مطرح شد که مهمترین دستاورد آن ممنوعیت رفتوآمد بیگانگان در این دریا است. خط مبدأ و تعیین حدود بستر و زیرسترها در ادامه مذاکرات تعیین تکلیف میشود.
وی افزود: از سوی دیگر هر آن چیزی که در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر مطرح و امضا شود باید در مجلس شورای اسلامی هم بررسی و به تصویب برسد. از این رو بهتر است به شایعات دامن نزنیم زیرا حقوق ملت و کشور در این سند کنوانسیون دیده شده و قرار نیست حقی تضییع شود.
تاکید بر بهرهبرداریهای نفتی خزر در جریان مذاکرات/ کیفیت نفت خزر از برخی مناطق جنوبی بیشتر است
جعفرزاده ایمنآبادی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در بهرهبرداریهای نفتی حساسیت ویژه دارد و در جریان مذاکرات بر آنها تاکید شده است تا مبادا به بهانه حقوق واگذاری به کشورهای همسایه صورت گیرد و در جای دیگر حقوق ما را تامین کنند.
این نماینده مردم رشت رد مجلس دهم، یادآور شد: در مرز آبی مشترک ایران و آذربایجان کیفیت نفت بهرهبرداری شده حتی از نفت جنوب(عسلویه) با بیشتر است لذا در جراین مذاکرات با کشورهای همسایه ساحلی جهت حفظ منافع ملی به این موضوعات توجه جدی شده است.
مجلس موارد منفی سند کنوانسیون دریای خزر را بررسی میکند
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی در توضیح اظهارنظر رئیس دبیرخانه دریای خزر درباره موارد منفی این معاهدات، گفت: پیش از این درباره موارد منفی معاهدات اعتراضاتی مطرح بود و هم اکنون هم اگر موارد منفی و یا مغایر با منافع ملی در سند کنوانسیون درج شده باشد، در مجلس به آن خواهیم پرداخت.
منبع خبر : خبرگزاری خانه ملت