دولت کویت در نشست خود پیامدهای اقتصادی احتمال بسته شدن تنگه هرمز را در اثر بالا گرفتن تنشها در منطقه بررسی کرد.
به گزارش روزنامه کویتی القبس، قرار است شورای وزیران این کشور در نشست آتی خود راه های آماده سازی کشور برای مقابله با شرایط اضطراری اقتصادی در صورت بسته شدن تنگه هرمز را مورد بحث و بررسی قرار دهد.
این روزنامه به نقل از منابع مطلع افزود : با وجودی که احتمال عملی شدن این تهدید کم است، اما دولت اتخاذ تدابیر لازم برای تهدیداتی از این قبیل را بررسی خواهد کرد.
منابع روزنامه کویتی گفتند : تعهدات بین المللی ایران و تعهد واشنگتن برای ضمانت عبور و مرور کشتیهای نفتکش منطقه دو عاملی است که امکان عملی شدن این تهدید را کم خواهد کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه گذشته در تصمیمی یک جانبه ضمن خروج از توافق هسته ای بین ایران و کشورهای ۵+۱ اعلام کرد که دوباره ایران را تحریم خواهد کرد و مانع از فروش نفت آن خواهد شد.
حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران سه شنبه گذشته در جمع ایرانیان مقیم سوئیس در واکنش به اقدامات ضد ایرانی ترامپ ، گفت: آمریکایی ها مدعی شده اند که می خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید، تا نتیجه اش را ببینید.
بیشترین واکنش در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس به این خبر از سوی کویت بود. روزنامه الرای کویت پنجشنبه گذشته در اولین واکنش به این موضوع، نوشت: در صورت عملی شدن تهدید ایران، قیمت نفت به ۳۰۰ دلار در هر بشکه خواهد رسید.
این روزنامه به نقل از کارشناسان نوشت: تنها راه صادرات نفت کویت که به حدود ۲ میلیون بشکه در روز می رسد، تنگه هرمز است و در صورت توقف یا ممانعت از حمل و نقل دریایی در این منطقه، صادرات نفت این کشور کاهش و حتی متوقف خواهد شد و این موضوع یک خطر حقیقی برای این کشور است .
منابع نفتی همچنین به روزنامه الرای گفتند که در صورت اجرایی شدن تهدید ایران، روزانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون بشکه از نفت کشورهای جنوبی خلیج فارس صادر نخواهد شد که این فاجعه بار خواهد بود.
در ادامه نگرانی های کویت، نمایندگان مجلس این کشور هم جمعه گذشته با هشدار به دولت این کشور، خواستار ارائه یک برنامه مشخص در این زمینه شدند.