اخبار گاز
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:
بقا و موجودیت هر شرکتی در اجرای هرچه بهتر پروژههای آن شرکت است؛ از این رو، پیشبینی میکنیم که سال ۹۷ نیز حدود یکهزار کیلومتر خط لوله و تعدادی ایستگاههای تقویت فشار را به بهرهبرداری برسانیم.
حسن منتظرتربتی، در حاشیه جلسه مجمع عمومی و عادی سالیانه این شرکت در سال ۹۶ که در ساختمان ستاد شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، ضمن بیان مطلب فوق، اظهار داشت: در واقع، اجرای یکهزار کیلومتر خط لوله در سال ۹۶ نشان میدهد نسبت به سالهای پیش از آن، از رشد خوبی برخوردار بودهایم، ضمن آن که بهرهبرداری از یکهزار کیلومتر خط لوله در سطح کشور نشان از تلاشها و زحمات بسیاری دارد که همکارانم در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران متحمل شدهاند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در ادامه افزود: با توجه به اجرای سالانه ۲۵۰ کیلومتر خط لوله در سالهای پیش از این، اجرای یکهزار کیلومتر خط لوله یعنی اجرایی به غایت دشوار و تقریباً ۱۱۲ برابر کوه اورست که تعهد دشواری بود، ولی با تلاش همکاران خود، توانستیم به تمام قولهایی که داده بودیم، عمل کنیم و همه پروژههایی که در ابتدای سال در دستور کار قرار گرفته بود را در زمان تعریف شده به بهرهبرداری برسانیم.
تربتی در ادامه با اشاره به فعالیتهای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در سال ۹۶ گفت: خوشبختانه سال ۹۶ بخش عمدهای از خط ششم سراسری را اجرا کردیم و برای رسیدن به حداکثر ظرفیت آن، باید استفاده از تولیدات جدید پارس جنوبی در سال ۹۷ را نیز به آن منتقل کنیم.
این مقام مسئول با بیان این که بهرهبرداری کامل از این خط لوله ازجمله برنامههای سال جاری شرکت به شمار میآید، گفت: به این ترتیب، این پروژه در کریدور غرب تا میاندوآب کامل میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، توضیح داد: توسعه گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان از دیگر پروژههای مهم شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در سال جاری است که تلاش خواهیم کرد از مسیرهایی ازجمله؛ سرمایهگذاران بخش خصوصی و یا با استفاده از بند «ق» بتوانیم منابع مالی این پروژه را دنبال کنیم.
وی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران و به تبع آن، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران شتاب خوبی در بحث اجرای پروژهها وگازرسانی به کل کشور داشته و شایسته نیست که این شتاب به هر دلیل گرفته شود، گفت: در این میان، بحث منابع مالی یکی از ارکان مهم برای تدام کار است و از این رو، در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تلاش کردهایم با مدیریت نقدینگی که در اختیار ما قرار میگیرد، پول را به نقاطی تزریق کرده و یا اختصاص دهیم که اثربخشی و تأثیر بیشتری در اجرای پروژهها داشته باشد.
تربتی در ادامه توضیحات خود، افزود: این نکته نیز مهم است که در بخش خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار گاز به دلیل اینکه عمدتاً کالاهای مورد نیاز را قبلا تأمین کردهایم یا در حال تأمین است، شاید انگیزهای برای سرمایهگذاران بخش خصوصی وجود نداشته باشد؛ از این رو، بهدنبال مکانیزمهایی میرویم که از منابع داخل کشور استفاده کنیم. پروژه خط لوله انتقال گاز ایرانشهر- چابهار نمونهای از این دست فرآیندها است که از سرمایههای بخش خصوصی استفاده کردهایم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در پایان اضافه کرد: این شرکت با تکیه بر انگیزه و پتانسیل بالای مدیران و کارکنان خود توانست در سال ۹۶ بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله را بدون حتی یک حادثه احداث کند که این موفقیت ارزشمند، اعتباری دیگر را در کارنامه این مجموعه پرفایده رقم زده است.
منبع خبر : روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران