مشروح مقالــه
اشتباهی که همه این کارشناسان انجام میدهند این است که تغییر اقلیم و گرمایش جهانی را مرتبط با انتشار لحظهای کربن در نظر میگیرند درحالی که تغییر اقلیم و گرمایش جهانی یک روند از تجمیع CO2 در طول سالیان گذشته است که به جو زمین انتشار یافتهاست و این کاهشهای لحظهای در تغییر اقلیم و گرمایش جهانی تاثیری ندارد.
چرا کاهش لحظهای نمیتواند در کاهش غلظت CO2 موثر باشد؟
بر اساس بررسیهای انجام شده، کاهش انتشار صورتگرفته بهدلیل کرونا براساس یک تخمین تجربی در حدود ۴ درصد میزان انتشار ۲۰۱۹ است.
برای محدودکردن گرمایش جهانی به افزایش ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به پیش از انقلاب صنعتی نیاز است که در دهه اخیر هر ساله بیش از ۶ درصد کاهش انتشار جهانی داشته باشیم و نه فقط یکسال!
این بدین معنی است که:
اگر این روند کاهش ۴ درصدیِ ناشی از کرونا هر ساله و در دهه اخیر ادامه یابد باز هم نمیتواند گرمایش جهانی را به افزایش ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود کند (چون نیاز به بیش از ۶ درصد کاهش در هر سال است).
پس این موضوع که گفته میشود کاهش انتشار کربن ایجادشده توسط کرونا میتواند کمکی به جلوگیری از تغییر اقلیم کند و خوشحالی از این موضوع، یک خوشبینی زودگذر و غیرکارشناسانه است.
باید توجه داشت که علاوهبر غمانگیزبودن تعداد زیادی مرگومیر ناشی از این ویروس و در خطر بودن انسانها، نگرانیها برای دوران بعد از کرونا وجود دارد که صنایع برای جبران با ظرفیت بالاتر از قبل شروع بهفعالیت کنند و ظرفیت خود را برای سالها حفظ کنند و توافقنامه پاریس و محدودکردن گرمایش جهانی به افزایش ۱.۵ درجه بهخطر بیفتد.
منبع: https://www.carbonbrief.org/analysis-coronavirus-set-to-cause-largest-ever-annual-fall-in-co2-emissions
مترجم و نویسنده: فاطمه فولادی
کارشناس فنی شرکت مهندسی آسیا وات ،تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حوزههای تخصصی و کاری: بهینهسازی انرژی سیستمهای تولید همزمان، مدلسازی و تحلیل سیستمهای انرژی، مدیریت کربن در صنایع و نیروگاهها، انرژیهای نو از قبیل انرژی بیومس و انرژی خورشیدی، تولید ماده و انرژی از بیومس، بهینهسازی جریان اگزرژی در سیستمهای انرژی
کارشناس فنی شرکت مهندسی آسیا وات، کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی حوزههای تخصصی و کاری: بهینهسازی انرژی سیستمهای تولید همزمان، مدلسازی و تحلیل سیستمهای انرژی، مدیریت کربن در صنایع و نیروگاهها، انرژیهای نو از قبیل انرژی بیومس و انرژی خورشیدی، تولید ماده و انرژی از بیومس، بهینهسازی جریان اگزرژی در سیستمهای انرژی